logo ebbepark

logo ebbepark

Arkitektbild Dynamiken

Händer i parken - arkiv

Campushallen blir först in i Verkstan

Nu är det klart att Campushallen blir först att flytta in i kvarteret Verkstan. Campushallen driver sedan tidigare en anläggning vid universitetet och etablerar nu alltså ytterligare en i Ebbepark med inflyttning 1 januari 2021. Avtalet är det första för de nya byggnaderna i parken.

Ebbepark kommer att vara en levande stadsdel med företag, bostäder, butiker, caféer och samhällsservice. Att tillföra även en träningsanläggning är ett led i arbetet med Ebbeparks hållbarhetsstrategi där möjligheter till träning och friskvård ska erbjudas till en bred målgrupp.

– Vi är glada över att en så engagerad aktör som Campushallen flyttar hit, som dessutom redan tänker och lever efter stadsdelens värdeord Dare, Care, Share, säger Johan Kristiansson, vd på Sankt Kors. Vår strävan är att Ebbepark ska bli en stadsdel där många människor träffas och vi tror att Campushallen kan bli en naturlig mötesplats för många.

– Ebbepark känns helt rätt, med det citynära läget och värdeorden som signalerar nytänk och ett modernt synsätt. Med vår nya anläggning vill vi erbjuda studenter utökade träningsmöjligheter, samtidigt som vi hoppas att även företag och boende hittar till oss, säger Pia Carlsson, verksamhetschef på Campushallen.

I nya Campushallens lokaler kommer det att finnas en fullstor bollplan med läktare, gym samt lokaler för gruppträning och behandlingar. I samma byggnad kommer det även att finnas kontorslokaler.

Intresset för att flytta in i Ebbepark är stort och diskussioner förs med en rad företag, där några av dem nu har chansen att få väldigt nära till träning och friskvård.

Träningsanläggningen berättar om områdets historia

Med en arkitektur inspirerad av Wahlbecks Fabriker, som låg på området under stora delar av 1900-talet, kommer träningsanläggningens byggnad att påminna om Ebbeparks historia. Genom byggnadens arkitektur vävs dåtidens arv ihop med nutid på ett spännande sätt.

– Stadsdelen har en mycket intressant historia och var hemvist åt ett av Linköpings mest framgångsrika företag under en lång tid. Det är många Linköpingsbor som har en relation till området – och många nya invånare som tycker att det är roligt att få ta del av stadens historia. Vi vill på olika sätt synliggöra det kulturarv som platsen har, säger Johan Kristiansson.

FAKTA NYA CAMPUSHALLEN

Utvecklas av: Sankt Kors Fastigheter AB

Motionsanläggning: ca 2 800 kvm

Kontorsyta i samma byggnad: ca 4 800 kvm

Garage: Garage under hela kvarteret med 161 p-platser och uppgång direkt till träningsanläggningen. Särskild nerfart för cyklar i garaget med dedikerad plats för 365 cyklar.

Inflyttning: 1 jan 2021

avtal liten

Pia Carlsson, verksamhetschef för Campushallen tillsammans med Ulrika Backlund, chef uthyrning och Arne Forslund, styrelseordförande för Campushallen framför bygget av vad som ska bli Campushallens andra anläggning i Linköping.